Sastanak Pastoralnoga župnog vijeća i Ekonomskoga župnog vijeća

 

U župi sv. Jure u Viru održan je na spomendan zaštitnika svih medijskih djelatnika sv. Franje Saleškog 24. siječnja 2013. u četvrtak nakon svete mise i klanjanja pred Presvetim sastanak Pastoralnoga župnog vijeća i Ekonomskoga župnog vijeća, što ih je novi župnik don Ilija Drmić, nasljednik pokojnoga župnika don Petra Vuletića ml. (župnik: 1991.-2012.), obnovio pozivom na ovaj važni sastanak za život ove župne zajednice. Nakon uvodne molitve župnik je održao pozdravni govor dijelu vijećnika, a drugi dio vijećnika izabran je tom zgodom i bit će ubuduće članovi ovih vijeća koji će dolaziti i na redovite svoje sastanke tijekom ove godine.

 

            Evo imena prijašnjih vijećnika: Milan Čamber, Mate Maćun Polić, Mario Polić, Šime Polić, Jerko Markić, Nedo Galić, Dragan Stipić, Ivan Đerek, Ante Koštro, Zoran Jukić, Mario Mikulić, Mirko Stipić, Slobodan Milas, Ljubo Protrka, Iko Tolo, Boro Lovrić, Nediljko Pušić i Ante Budimir Ćani, te novoizabranih: Milan Budimir Martinov, Miro Markić Milić, Fidel Koštro, Branko Mikulić, Luka Galić Barotić, Dragan Jukić. Dakako izbor još nije konačan, jer zacijelo ima još onih koji će vrlo rado zastupati svoje selo i svoj zaselak pri našoj župi i svim njezinim aktivnostima.

            U daljnjem dijelu svoga pozdravnoga govora župnik je ukratko obrazložio sve duhovne i graditeljske poslove od preuzimanja župe Vir 9. rujna 2012. Zahvalio je vjernicima na lijepom prijemu i istinskom sudjelovanju u zajedničkom radu za opće duhovno i svekoliko drugo dobro ove župne zajednice.

            U župi su se odvijali svi pastoralni programi prema ustaljenoj praksi. Uz to obnovljen je Župni dvor, a djelomice i ostali župni objekti. Odvijala se redovito župna kateheza za 180 vjeroučenika od 1. do 8. r. osnovne škole i za vjeroučenike srednjoškolce 1. i 2. r. bila je redovita, među kojima je 11 prvopričesnika i 50 krizmanika. Svi ovi vjeroučenici uključeni su u jednu od sedam sekcija prema modelu pastorala djece i mladih s naslovom DUGA i BIOS, koje će pravi oblik dobiti u skoroj budućnosti.

            U župi je u 2012. god. bilo 371 obitelj s 1520 vjernika, od kojih je na radu u inozemstvu 235; zatim rođeno je i kršteno 10 djece; pokopano je 30 pokojnika, od kojih je 3 iz mjesta u koja su se odselili; vjenčano je 10 parova, od kojih 2 ostaju u župi.

            Na kraju ovoga sastanka vijećnik Mario Mikulić obećao je darovati novac za jednu od postaja Križnoga puta u Viru, što će ga uraditi akademski slikar Ante Žaja iz Zagreba, a rođen u Aržanu. To je poticaj i svim ostalim vijećnicima i vjernicima u ovoj župi da se uključe u sveukupni život župe. Domalo javili su se za donaciju postaja Križnoga puta i sljedeći župljani: Bože i Iva Budimir, Šimun Polić koji je već platio u visini 200 €, Ana Jukić, obitelj Ane Mikulić.

 

free joomla templatesjoomla templates
2021  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.