Nikolinjska priredba u virskoj školi 2015. godine

Za djecu župe sv. Jure u Viru priprema se jedna nikolinjska priredba i to u školi. U tome sudjeluju učiteljice skupa sa svojom ravnateljicom Mirjanom Mikulić koja se pobrine za darove što ih sv. Nikola treba podijeliti maloj dječici koja ne idu u školu, kao i onima nižih razreda u osnovnoj školi Franice Dall'era s dvije podružnice u Dubravama i Zagorju. Tako je bilo i ove godine, odnosno u ponedjeljak 7. prosinca 2015. Naime, spomendan sv. Nikole je bio u Drugu nedjelju došašća 6. prosinca, pa je zbog toga prebačen u ponedjeljak 7. prosinca. Program se odvijao u trima školskim zgradama u prijepodnevnim satima i to u Zagorju, Viru i Dubravama. Djeca su izvela svoje prigodne recitacije i recitale u čast sv. Nikoli, a potom je došao sam sv. Nikola sa svojim darovima u pratnji anđela i krampusa.

Svrha je da se djeci svrati pozornost na darežljivost u našem životu, a napose u došašću kada se slavi i ovaj svetac koji je zaštitnik i dobrotvor djece, pomoraca i svih nas hodočasnika ovim svijetom. Onaj tko prima Božje darove, znači da ih je i zaslužio svojim životom.

Dan je bio neobično lijep za ovo doba godine, zapravo posve sunčan i topao. Nadamo se da će ga djeca zapamtiti i po ovoj osunčanosti kao i po primljenim darovima koji su za okrjepu tijela i oni milosni za okrjepu duše.free joomla templatesjoomla templates
2021  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.