Karitativna i humanitarna akcija učenika škole u Viru

Na 1. nedjelju došašća 29. studenoga 2015. učiteljice sa svojim učenicima od 1. do 8. r. škole Franice Dall'era s dvije podružnice u Dubravi i Zagorju priredile su svoju redovitu adventsku akciju za pomoć siromašnoj djeci u župama Vir i Zagorje. Akcija se sastojala od prodaje sabranim vjerenicima na svetim misama adventskih vijenaca i drugih ukrasa u adventu, za Božić i Novu godinu u koju ulazimo nakon dobivene božićne radosti što proizlazi od istinskoga dara potrebitima. Ta naša darežljivost potječe od novorođenoga Kralja koji nam se do kraja darovao postavši našom svakidašnjom duhovnom hranom, te darovavši nam svoje milosrđe smrću na Križu, što ćemo ga slaviti i osjetiti tijekom Godine milosrđa Gospodnjega (Bezgrješno Začeće B. D. Marije, 8. prosinca 2015. - Krist Kralj, 20. studenoga 2016.).

 

            Ravnateljica škole Mirjana Mikulić je rekla da je radosna zbog ove akcije koju provode njezine učiteljice i učenici u svojoj školi i svojoj zavičajnoj crkvi. Dodala je da je ovo za učenike vrlo važno jer ih odgaja za darežljivost i skrb za onoga ugroženoga, što je lijepo i s humanitarnoga i karitativnoga gledišta.

            Te nedjelje župnik don Ilija Drmić pohvalio je na kraju svetih misa sve koji su sudjelovali u ovome lijepome činu, a potaknuo je prisutne vjernike da se odazovu svojom kupovinom ovih ukrasa za došašće, Božić i Novu godinu 2016., te time pruže ruku ovoj našoj Školi i njezinim djelatnicima i našim dragim učenicima.


free joomla templatesjoomla templates
2021  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.