Dodatni radovi na župnom dvoru u Viru


U drugoj polovici rujna (24.-26. i 28. rujna 2015.) radili su na podmazivanju krova iznutra Jozo Mikulić i Milan Pandža jer je vjetar ugonio kišu i tako stvarao poteškoće na tavanu i dolje u sobama. Prošle godine malo smo prešli betonom po ploči da je pojačamo, te nije bilo prokišnjavanja i ulaženja vode u sobe na katu župnoga dvora. Međutim, sada nam se činilo još boljim i sigurnijim da se iznutra crijep zamaže betonom.

            Isto tako morao sam zbog dotrajalosti početkom listopada 2015. promijeniti dva prozora na donjem, prizemnom dijelu župnoga dvora. Prozore su napravila i postavila braća Tolo iz Vira sa svojim radnicima, a građevinske poslove oko prozora uradio je Tomislav Koštro.


 

            Uvijek ima poslova oko crkvenih zgrada, na njima, u njima, oko njih i uokrušce svih njih, tj. u crkvenom dvorištu. Kad god su kiše, uvijek imamo odrona kamenja uz pristupni put do crkve, pa to netko treba uraditi, zatim kiša nam je odnijela dobrano zemlju kod novoga potpornoga zida ispod župnoga dvora i prometnice, što su spomenuti Jozo i Milan uradili dotjeravši novu količinu zemlje a prethodno su zamijenili odvodne kanalizacijske cijevi koje su popucale. Uza sve ovo tu je čišćenje korova kojega ovdje ima u izobilju jer je kvalitetna zemlja i za korov i za travu i sve vrste raslinja. Orasi ovdje vidno rastu!

free joomla templatesjoomla templates
2021  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.