Zlatni pir Jure i Dragice Tavra iz Podbile

U petak 7. kolovoza 2015. proslavili su svetom Misom u župnoj crkvi sv. Jure u Viru svoj zlatni pir - 50. obljetnicu braka Jure Tavra i Dragica r. Pušić. Misnom slavlju predsjedao je mjesni župnik prof. don Ilija Drmić. Održao je prigodnu propovijed ovim zlatnim slavljenicima i njihovima na ovoj svetoj Euharistiji, odnosno Misi zahvalnici za sve darove što su ih pojedinačno i skupno primili od svoga dobroga Boga, kao i za sve ono što su i oni sami vođeni ljubavlju darovali svojoj djeci i mnogima drugim u svojoj sredini življenja i djelovanja. Don Ilija je između ostaloga rekao i ovo: “U vašem bračnom i obiteljskom životu razdoblje od 50 godina bilo je dugo, naporno i veoma odgovorno, ali vi ste snagom svoje vjere nadvladali sve poteškoće i izvršili ste ono što je Bog od vas tražio. Trebalo je mnogo molitve i odricanja da biste izveli svoje životno djelo, koje još uvijek traje i za što je potrebna nova snaga i trajna molitva i žrtva.

              Vi danas zahvaljujete Bogu za ovih 50 godina svoga života u zajedništvu i ljubavi, i to skupa sa svima nama koji smo uz vas u ovome hramu Gospodnjem. Vaš primjer ustrajnosti mnogo će pripomoći mlađim naraštajima da i oni idu vašim stopama i ostvare sebe i sve svoje ideale. Mi smo i za vas i za takav vaš primjer zahvalni Bogu i vama samima. Želimo vam da postignete dijamantni pir (60 godina braka) i željezni (70 godina braka), ali u radu i zdravlju.“

          Jure je rođen 1944. god. u Podbiloj od oca Dane Tavre i majke Marije r. Pušić. Njegova žena Dragica, djevojački Pušić, rođena je 1947. god. u susjednome selu Zavelimu od oca Marka i majke Pave r. Škorić. Vjenčali su se 4. svibnja 1965. u Viru pred tadašnjim župnikom don Tadijom Pavlovićem (župnik u Viru: 1964.-1977.).

              Rodili su kćer Nediljku i sinove Zdravka i Maria. Nediljka je udata za Zdravka Kneževića s kojim je stekla tri kćeri. Sin Zdravko oženjen je sa Slavicom r. Lučić i s njome stekao dvije kćeri. Mario se oženio s Blaženkom r. Budimir i s njome ima također dvije kćeri. U svemu Jure i Dragica do sada se raduju sa svojih sedam unučadi. Zlatoslavljenici najčešće žive i rade u Podbiloj, a djeca su u Omišu, Splitu i Njemačkoj. Rado se navrate u rodni kraj svojih roditelja, kao što i njihovi vrijedni roditelji odu k njima. Svake nedjelje su na svetoj Misi ili u Podbiloj ili u Ričicama, kao i drugdje gdje ih život odvede.


free joomla templatesjoomla templates
2021  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.