Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zupasvju/public_html/vr/templates/ashton/index.php on line 98

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/zupasvju/public_html/vr/includes/application.php on line 539

Zlatni pir Mirka Tandare i Kate r. Kovač u Podzavelimu

            U subotu 7. siječnja 2017. proslavili su svoj zlatni pir - 50. godina braka Mirko Tandara (o. + Ilija, m. + Anica r. Škorić) i Kata r. Kovač (o. + Stipe, m. + Marica r. Ćalić) slavljem svete Mise u župnoj crkvi sv. Jure u Viru. Na ovom misnom slavlju bila je nazočna brojna rodbina ovih zlatoslavljenika skupa s njihovom djecom i unučadi. Misu je predvodio, održavši prigodnu propovijed, župnik don Ilija Drmić. On je rekao da su se oni vjenčali 18. siječnja 1967. u ovoj istoj župnoj crkvi pred tadašnjim župnikom don Tadijom Pavlovićem (župnik: 1964.-1977.) i pred svjedocima Ivanom Pirićem i Marinkom Tandarom, te skupinom svatova kojih tada nije bilo mnogo kao što je to danas. Istaknuo je i to da je brak svetinja koju su ovi bračni drugovi sačuvali i učvrstili kroz taj dugi niz godina i unatoč svim nevoljama kroz koje su prolazili kao i svi njihovi mještani i župljani. Za sve to stigli su do zlatnoga dana slavlja i zlatnoga pira, te do zlatnih odličja.

Opširnije...

ŽUPNI VJERONAUK - PITANJA I ODGOVORI ZA KRIZMANIKE

ZAZIV DUHA SVETOGA

O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,

Poteci višnjom milosti

U grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj,

Blagodat Boga svevišnjeg,

Studenac živi, ljubav, plam

I pomazanje duhovno.

Darova sedam razdaješ,

Ti prste desne Očeve,

Od vječnog Oca obećan,

Ti puniš usta besjedom.

Zapali svjetlo u srcu,

Zadahni dušu ljubavlju,

U nemoćima tjelesnim

Potkrepljuj nas bez prestanka.

Dušmana od nas otjeraj

I postojani mir nam daj,

Ispred nas idi, vodi nas,

Da svakog zla se klonimo.

Daj Oca da upoznamo

I Krista, Sina njegova,

I u Te, Duha Njihova,

Da vjerujemo sveudilj.

Sva slava Ocu vječnomu

I uskrslomu Sinu Mu,

Sa Tješiteljem Presvetim

Nek bude sad i uvijeke. Amen!

Pošalji Duha svojega i postat će. Aleluja!

I obnovit ćeš lice zemlje. Aleluja!

Opširnije...

Biti u Bogu mudar i bogat siromah

Uvod. Braćo i sestre! Došli smo u hram Božji nakon tjedna rada, žrtve, nedaća, naprezanja, promišljanja i molitve da bismo se ovdje odmorili, nadahnuli nad riječju Božjom koja nas uvijek potiče na više ciljeve i ideale u životu. Danas nas riječ Božja želi potaknuti na razmišljanje o mudrosti za kojom su čeznuli mnogi starozavjetni likovi, od kojih je jedan i Salomon. On je molio Boga na početku svoje vladavine da mu dadne mudro i razborito srce, kako bi mogao razlikovati dobro od zla i djelovati u tom smislu, a nije molio da mu Bog udijeli jaku vojsku, oružje, tvarna bogatstva i sl. I mi molimo danas za mudrost u svome životu i mislimo o tome kako ćemo sagraditi svoju kuću, svoj dom na načelima mudrosti i razboritosti u Kristovu duhu.

Opširnije...

Proslava sv. Jure, zaštitnika župe Vir 2016. godine

            U subotu 23. travnja 2016. svečano je proslavila župna zajednica u Viru svoga nebeskoga zaštitnika sv. Juru Mučenika. Misno slavlje s početkom u 11 sati predvodio je fra Gabro Mioč iz Tomislavgrada u koncelebraciji s još 13 svećenika na čelu s dekanom Posuškoga dekanata i župnikom u Posušju fra Mladenom Vukšićem. Evo kako je virski župnik don Ilija Drmić pozdravio ovaj skup: “Na početku ovoga slavlja pozdravljam sve vas prisutne vjernike, napose naših 11 ovogodišnjih prvopričesnika čije su sličice ovdje u cvijeću ispred oltara, i želim da pozorno sudjelujemo u ovoj svetoj Misi na spomendan sv. Jure. Pozdrav i svoj braći svećenicima, a opet posebno župniku iz Zagorja don Anti Ivančiću st. koji je u Mostaru radi liječenja, te današnjem predvoditelju fra Gabrijelu Gabri Mioču.

Opširnije...

Četvrta Devetnica Milosrđa

Četvrta Devetnica Milosrđa, petak, 22. siječnja 2016.

Pod nebeskom zaštitom bl. Majke Terezije

Nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem

Božja ljubav i milosrđe u služenju bližnjima

Priprema: Jelena Vuković, Hrvatska dehonijanska mladež, Trnovčica, Zagreb

I. RAZMATRANJE…

Opširnije...

free joomla templatesjoomla templates
2017  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.