Župna knjižnica/bibioteka i knjižara u Viru - Poziv svima a napose mladeži na čitanje duhovnoga štiva!

Župna knjižnica nastala je od darovanih knjiga više svećenika koji su djelovali u ovoj župi kao župnici, među kojima su i knjige nedavno preminuloga župnika don Petra Vuletića, kao i dobar broj knjiga sadašnjega župnika. One su sve posložene u stalaže i to u prostoriji u kojoj je donedavno bio Župni ured. Najveći broj knjiga jesu filozofsko-teološkoga sadržaja, zatim moralnoga, pravnoga i povijesnoga, a ima i beletristike, lijepe književnosti, te duhovnih knjiga za sve uzraste. Ova Župna biblioteka otvorena je svakoga dana za sve čitatelje iz župe Vir,

a najprikladniji termin za podizanje knjiga jest prije ili poslije večernje svete mise, kao i za sve ostale ljubitelje knjige iz okružja. Knjige se mogu posuđivati na određeno vrijeme s pribilježbom u Knjigu evidencije posudbi.

U Knjizi Otkrivenja piše: Blago onome tko čita... Knjige i jesu za to da se pročitaju i da se o pročitanome razmišlja i koristi u životu. Evo prilike svima, a napose našim mladima da svakoga tjedna pročitaju po jednu zanimljivu knjigu, što im dođe kao duhovni rast u vjeri. Pogotovo preporučujemo čitanje onoj katoličkoj mladeži koja je završila svoje školovanje.

Osim posudbe knjiga, postoji mogućnost i nabavke knjiga u Župnoj knjižari za čitanja i trajno produbljivanje vjerskih i duhovnih spoznaja. Knjige se mogu nabaviti i za darivanje prigodom raznih kumovanja i drugih svečanosti među nama kršćanima i katolicima. Knjiga je najbolji, najvrjedniji i najjeftinijidar!

free joomla templatesjoomla templates
2020  Župa Sv. Jure Vir - Sva prava pridržana.   Design: Mladen P.